Waarom zijn spiritualiteit en politiek zo verbonden met elkaar en wat kunnen we hiervan leren?

Spiritualiteit is gewoon wat van binnenuit komt. Wat voor ons goed voelt, en dat komt vooral door te begrijpen wie we zijn. Er zijn dingen die goed voor ons voelen, dingen die niet goed voelen, dingen die we willen en dingen die we niet willen. Geestelijk leven betekent niet dat we op een bergtop zitten te mediteren, of dat we ons losmaken van de fysieke wereld.

Als we onszelf perfect zouden kunnen leren kennen en dat begrip zouden volgen, zouden we een geestelijk leven volgen, zelfs als het voor anderen een puur lichamelijk leven zou lijken. Het verschil zou zijn dat we niet hoeven te zoeken naar goeroes, leiders of meesters in welke vorm dan ook in de fysieke wereld. We hebben onze meester en goeroe in ons. Dit betekent niet dat we alles negeren wat door anderen is gezegd, alleen dat we horen in relatie tot wat voor ons goed voelt.

Politiek is een realiteit waarmee we moeten leven. We moeten leven met de fysieke gevolgen van de politiek. Als we de politiek negeren en in een wereld terechtkomen die we niet leuk vinden, kunnen we niet klagen. Veel dingen kunnen worden veranderd als we de wil hebben, en zelfs als we falen zijn we geslaagd als we ons spirituele wezen zo goed mogelijk hebben vervuld.

Democratie en politiek

Er is de illusie dat we in Australiƫ in een democratie leven. Dat doen we niet. Stemmen maakt geen democratie, tenzij politici de waarheid vertellen. Het enige wat er gebeurt, is dat we voor leugens stemmen zonder dat we weten wat de uitkomst zal zijn.

Wordt de waarheid altijd verteld in de politiek?

Dit is spiritualiteit die in de politiek komt. Het gaat er niet om een spirituele manier te zijn om te stemmen of niet te stemmen, maar om de vraag ‘Wordt de waarheid verteld?

In de fysieke wereld is de waarheid een zeldzaam goed. We hebben politici die ons hun versie van de waarheid vertellen die vervormd is om te passen bij wat ze willen, wat al dan niet in het belang van het algemeen is.

Waar moet je op letten bij de politiek van nu?

In mijn boek Alternatieve Genesis stel ik de kwestie aan de orde van een zeer gangbare manier waarop politici leugens vertellen. Dit wordt bereikt door leugens te vertellen op een manier die niet kan worden aangetoond dat het een leugen is, zodat mensen de leugen als waarheid zullen accepteren bij gebrek aan bewijs van het tegendeel. Dit was het basisformaat dat door de Spaanse inquisitie werd gebruikt.

  • Terwijl je dit leest, probeer je een manier te vinden om te bewijzen dat je geen heks bent. Je bent waarschijnlijk geen heks, of in ieder geval niet het type dat op een bezemsteel rondvliegt. Maar kunt u het bewijzen?

De politieke campagnes in heel de wereld verschillen behoorlijk

Het basisformaat van de Spaanse Inquisitie was om te beginnen met een campagne van leugens en verkeerde informatie, het niveau van leugens en verkeerde informatie te verhogen om angst en afkeer te zaaien, en dan te vernietigen.

  • Het cruciale element is dat er nooit een manier mag zijn om te bewijzen dat de leugens en verkeerde informatie onwaar zijn en dat de leugens steeds opnieuw moeten worden herhaald om ze te normaliseren. De leugens moeten ‘algemene kennis’ worden.
  • Dat vat de Australische politiek op dit moment samen. De ene leugen na de andere wordt steeds weer herhaald, zonder dat wordt nagegaan of ze op enigerlei wijze kunnen worden gesteund.