Tips voor het verkopen van een auto die bij een ongeval is geweest

Wanneer u een gebruikte auto verkoopt, zijn er een paar vragen die u van bijna elke potentiële klant zult horen. Was het voertuig goed onderhouden? Heeft het niet-gerepareerde veiligheidsherinneringen? Is het een ongeluk geweest?

Het verkopen van een auto met geschiedenis van ongevallen kan een uitdaging zijn, afhankelijk van hoe u de geschiedenis presenteert en de informatie omkadert. Schadegeschiedenis hoeft geen dealbreaker te zijn – wees gewoon transparant over de geschiedenis en geef specifieke informatie over de schade die is opgetreden en hoe deze is gerepareerd, en u kunt deze gebruiken als een gelegenheid om uw voertuig te presenteren als een goede deal.

Wees eerlijk over de geschiedenis van ongevallen

Wees eerlijk over de schadegeschiedenis en laat zien dat u een verkoper bent die uw klanten kunnen vertrouwen – 61% van de kopers zal nog steeds een auto overwegen die een ongeluk heeft gehad. Geef gewoon gedetailleerde informatie over de schade die is opgetreden – misschien was het een fender-bender van een parkeerplaats, of misschien was het iets ernstiger – het is hoe dan ook uw verantwoordelijkheid om uw koper te laten weten. Laat ze de reparatierecords en het voertuighistorierapport zien en moedig ze aan om deze documenten mee te nemen voor een inspectie vóór aankoop, zodat ze erop kunnen vertrouwen dat het een veilige auto is om te rijden. Een sloopauto verkopen prijs gaat u dus gemakkelijker kunnen samenstellen.

Documenteer eventuele schade aan het voertuig

Bij je auto verkopen die een ongeval heeft gehad zonder de schade bekend te maken, loopt het risico voor juridische stappen van de koper. Als een persoon een auto koopt en later ontdekt dat het een ongeluk is geweest, kunt u worden aangeklaagd.

Om dit te voorkomen, krijgt u een voertuighistorisch rapport en houdt u de schade bij die een voertuig heeft opgelopen – neem de koper door deze informatie en zorg ervoor dat ze het begrijpen, en voeg papieren exemplaren bij de rest van hun verkoopformulieren.

Bepaal of u het voertuig wilt repareren

Een voertuig verkopen met niet-gerepareerde schade is moeilijk, maar niet onmogelijk. Het is veel gemakkelijker om een ​​voertuig in topvorm te verkopen, maar als u van plan bent het te verkopen zonder de schade te repareren, moet u uw prijs dienovereenkomstig aanpassen.